Nyårshelg i Örnsköldsvik + säsongens roligaste träning!

Firade nyår i Örnsköldsvik med Mattias familj. Nyårsafton blev vilodag (= resdag…), resten av helgen full fart! Började nyårsdagen med en långtur på skidor i Nätra Fjällskog – tyvärr var det inte spårat alls den sista biten till toppen, så vi fick nöja oss med att vända vid Västanåbodarna. Fint ändå – naturen där gör faktiskt skäl för namnet “fjällskog” :-) Efter ombyte och en snabblunch med mackor i bilen mot Bjästa, drog vi på oss slalomutrustningen istället och tillbringade eftermiddagen i backen. Perfekt timing att de just på nyårsdagen hade öppet till kl 18 :-) Riktigt härlig heldag ute – jag hade svårt att hålla mig vaken i soffan på kvällen…

Söndag förmiddag fick jag ett riktigt fint skridskopass på Skyttis IP. Härligt att de spolar upp sin 333m-oval trots att Ö-vik inte har någon aktiv skridskoklubb nu. De håller dessutom isen i imponerande bra skick: isprepp 2 gånger på de 2 timmar då jag var där – under allmänhetens åkning! :-) Fint ordnat med en minihockeyplan och en “kringelikrokbana” upplogad mellan snöhögarna på innerplan – så det var inga problem att samsas med barnen på isen :-)

Söndag kväll hem till Umeå, hann med ett styrkepass på IKSU för att slippa pussla in det på måndagen – eftersom det då var dax för ännu en bussresa: Hem till Ske-å igen, längdskidor på eftermiddagen och slalom på kvällen. Säsongens hittills tuffaste – och absolut roligaste – slalompass!! Detta tack vare Per (vår fantastiska tränare under min ungdoms- och juniortid i alpina klubben) – som direkt satte igång att försöka få fason på min teknik igen!! Vilken skillnad när man lägger fokus på rätt detaljer (och vågar lämna bekvämlighetsåkningen…) – plötsligt börjar jag faktiskt få lite fart under skidorna också!! :-D Önskar att jag kunde få en månad med regelbunden slalomträning… Svårt att förstå hur jag nånsin klarat av att ge upp den sporten – det är ju så galet kul!! Blir i alla fall kvar i Skellefteå några dagar till – och i allra bästa fall får jag ett pass till med Per i backen…

Comments are closed.