Förberedelser…

Äntligen börjar väderprognoserna för Yeosu se positiva ut… Tidigare hotfulla,  med regnmängder uppemot 65mm/dygn – men nu verkar ett högtryck ta över. Hoppas de har rätt… Oavsett väder ser det ut att bli varmt. Normal dygnsmedeltemperatur denna årstid i Yeosu ligger mellan 22 och 25 grader…

Jag brukar inte gärna dricka “sportdryck” annat än på långlopp – men långa dagar ute i varmt klimat ställer ju också vissa krav… Har denna sommar fått upp ögonen för nuun som elektrolytersättning. Inget socker – och till skillnad från Resorb räcker en tablett nuun till en hel flaska (5dl) färdig dryck och innehåller dessutom fler mineraler (förutom natrium och kalium även magnesium & kalcium) :-) Ett plus: både citrus- och bärvarianten tillhör de godare sportdrycker jag testat ;-)

 

I övrigt fortfarande lite oklart med kost-biten kring tävlingarna… Helpension på hotellet och tack o lov gillade jag den koreanska maten förra gången – så det är bara mellanmål som behöver ordnas… Vet dock inte  inte om det funkar att släpa med energikakor och sånt – eller om koreanska tullkontrollanter kan ogilla det… Finns förstås mataffärer i Yeosu också – men det lär bli en utmaning att läsa på förpackningarna… ;-)

 

Ägnade kvällen igår åt rengöring av kullager. Trist och tar tid – men åtminstone rätt enkelt… Den största packningsnojjan gäller som vanligt hjulen… Hur är greppet på banorna? Vilka hjul är bäst? Ytan på tracken är omlagd i sommar – så det finns inga gamla bilder från tidigare tävlingar att analysera. Samma sak med roaden – som byggts ut med en uppförsbacke, hårnålskurva, nerförsbacke + 90 grader höger ut på ovalbanan igen… 2 sorters asfalt + stora tekniska utmaningar enligt webb-rykten…

Dock en fundering mindre än vanligt – det behövs inga maraton-hjul :-( Första mästerskapet i min karriär utan maraton på programmet!!  CIC’s nya regel om att maraton-VM ska arrangeras separat träder i kraft först 2014, men fram till dess är inget krav på att VM-arrangören inkluderar maraton i programmet. Trist!

 

Umeå nu: toppenväder, förmodligen sista soliga sommarlovsdagen hemma… Och vila!!! Klättrar på väggarna… Ska nog packa med mig neuroböckerna och sätta mig i solen en stund…

Comments are closed.