Uppstart av ett nytt liv!

Förra veckan var historisk. Min allra sista praktikplacering som läkarkandidat. Den (ö)kända närvaroboken för termin 11 är fulltecknad. 2 månader återstår till examen. Men genom att jag fullföljde pediatrikkursen i våras innehåller mitt schema nu bara en handfull schemalagda dagar med seminarier, föreläsningar, ’sit-ins’  - samt en liten och en stor tenta…

 

Mitt nya liv har redan börjat. Det som väntar efter examen. Det som logiskt sett ”helst” borde varit AT, eller möjligen ett underläkarvikariat i väntan på AT. Inte lätt att kombinera med elitidrott – och resor… Så jag väntar med att ta mig an det livet. Mitt vägval närmast framåt är ett annat. Forskning. Sanning att säga: fram tills för 2 månader sedan längtade jag inte alls till examen. Istället levde jag i en viss vånda över “vad händer sen…?” Viljan att forska har spirat fram under några år – men att hitta dit var lite klurigt. Vägen till medicinsk forskning går sällan genom formellt utlysta doktorandtjänster… Men nu är det klart med projekt – och påbörjat. Fortfarande är forskningen en helt ny värld för mig. Men rent praktiskt vet jag åtminstone något av betydelse: minst en säsong till med en vardag anpassningsbar till frekventa tävlingsresor…

 

ime1 Jag kunde ha väntat till efter examen med att starta upp arbetet. Men nyfikenheten var för stor. Och längtan efter en “fast punkt”. Ett sammanhang. Nu har jag landat vid mitt första egna skrivbord – och med en jobbdator som får stå på sin plats från dag till dag… Första veckan har handlat om inläsning. På måndag är det dags att kasta sig in i statistikprogrammens värld… Med god handledning som förhoppningsvis kan göra det begripligt… ;-)

Comments are closed.