Tävlingsprep…?

Knappt två dagar kvar till allround-SM på skridsko i Stockholm. Min träning inför detta? En vecka med 152 km skidor, två pass i gymmet och två eftermiddagar i slalombanan. Inte en minut på skridskorna. Optimal SM-förberedelse? Absolut inte. En helt underbar vecka? Absolut. Särskilt slalomen. Förra säsongen var bottenrekord i antal skiddagar. Två. Därmed hade jag befarat att jakten på skidkänslan skulle bli svår i år. Men trots mjuk, spårig bana gav redan första passet en aning om att tekniken finns kvar. Andra passet, på mestadels hyfsat underlag, blev en drömupplevelse. Säkerligen går det inte så fort som förr. Men nu handlar det inte längre om att jaga hundradelar… Känslan kan jag fortfarande hitta!  Jag är f.d. tävlingsåkare. Sju år har gått, i den sporten hann jag inte ens bli senior. Men jag är fortfarande slalomåkare – så fort jag får en chans!

Tajmingen med jullov precis före SM var inte den bästa. Men prioriteringen kändes ändå inte så svår. Skridskoglädjen har varit svårfunnen i höst, och SM får bli vad det blir… I fokus just nu ligger bra träning och glädjen i idrotten! Tid att prestera på topp kommer om några månader… Och det ska i alla fall bli kul att träffa skridskofolket på SM!

Comments are closed.