Ett oförglömligt mästerskap!

Sista dagen i Cali nu. Roadtävlingarna flög snabbt förbi – och jag placerade mig topp 15 båda dagarna! Inledde igår med en 15:e plats på 200m, knappt 0,4s från finalplats. Hyfsat rent lopp, även om klippet i starten kunde varit bättre. Hostan har dämpats en aning, fortfarande svårt att sova men idag höll jag för 2 x 500 m utan hostattacker. Vann ett lugnt kvalheat och slutade sedan 3:a i min kvartsfinal. 12:e plats totalt på distansen!

 

Sammanfattningsvis ett bra mästerskap för min del – trots förkylningen.  Och upplevelsen att vara här har varit helt otrolig! Idag tävlade vi inför nästan fullsatta läktare. Och det tog mig 15 minuter att komma ut från arenan… Kameror, autografblock och mitt i alltihop fångad för en TV-intervju… Och: detta händer ju som sagt inte bara på banan… Vägen mellan hotell och catering tar ibland avsevärt lång tid… För att inte tala om trafikstockningen det kan bli i mataffären… Cali kokar av entusiasm över mästerskapet- och allt fler av dem man möter gör försök att konversera på engelska. Samtidigt möts jag fortfarande av en extra hjärtlighet (och förvåning!) om jag skiftar till spanska…

 

Någon “OS-by” har ju inte byggts upp här – men det gemensamma cateringcentret har varit värdefullt för att sammanstråla med andra svenskar. Orienteringsgänget startade i fredags och har plockat hem 3 medaljer till Sverige. Den enda av dem som jag har hunnit gratta är dock Jerker Lysell – Annika Billstam blev utsedd till “Athlete of the day” efter sitt guld! Härligt eftersom orienteringen är en av de klart okända sporterna i Colombia.

 

Just nu förbereds avslutningceremonin på stadion, och vårt hotell ligger innanför avspärrningarna. Vilket innebär att man inte ens kommer ut ut hotellet utan ackreditering – eller framförallt: inte kommer in igen! Imorgon påbörjar vi resan hemåt, cirka 30h totalt om allt klaffar. Vår resa är dock definitivt inte den längsta – för även asiaterna flyger via Europa…

 

För min del är det inte bara mästerskapet jag kommer att sakna. Totalt har jag tillbringat cirka 3,5 månader i Colombia sedan förra våren. Det har satt sina spår… Jag börjar känna mig rätt hemma här – och stortrivs!  Att få uppleva mitt första World Games just här i Cali var ett fantastiskt härligt sammanträffande!

 

2013/08/04 | Posted in: World Games | Comments Closed

Comments are closed.