En dag kvar!

Andra dagen på plats i Oostende. Lätt regn nu och fortsatt blöta prognoser för dagen. Förhoppningsvis har det ingen störe betydelse – jag hann 2 bra inåkningspass på banan igår. Trots sen inresa till VM i år kom jag hit ensam – coach Peter landade ett dygn senare. Inte heller det gjorde så mycket – gemenskapen i inlinesvärlden sträcker sig över nationsgränser och det finns några tränare som brukar hålla tillräcklig koll på mig för att kunna bidra med feedback om det behövs. 

 

I lördags avgjordes “Sweden 12h” i Falkenberg. Inför detta: livliga forumdiskussioner om hjulval och kullagerhantering. Någon (med bakgrund inom annan sport) poängterade hjälpsamheten i sammanhanget – de flesta delar sina upplevelser istället för att försöka hymla mot konkurrenter. Kommer man ut på VM-nivå må det finnas en del hymmel. Men ett ypperligt exempel på hjälpsamheten dök upp igår, när en regerande världsmästare från en nation delade med sig av detaljerade “pros and cons” för nya prototyphjul till åkare från 5 andra länder… 

 

Tack å lov ser väderprognoserna bättre ut framåt. Sol och +28 grader för fredag… Med tanke på att jag fick släpp i kurvan på (visserligen lätt slitna) G13-hjul även på kvällssval bana igår lär nog valet falla på MaxG till 300m. Även om jag bara hunnit testa dem ett pass…

 

För övrigt är detta mitt första VM utan “officiellt hotell” och utan helpension. Troligtvis enklast så; Oostende vimlar av pyttesmå hotell och att från arrangörshåll placera ut de stora lagen borde kräva ett avsevärt arbete… Ett litet team som Sverige får som vanligt plats nästan varsomhelst… “Hotel Sunlight” känns som ett tveksamt namnval när korridorerna erbjuder kolmörker dygnet runt och man måste ner till lobbyn för att få en skymt av vädret… Ett stort plus i kanten dock: kylskåp på rummet! Och med 220V i väggen är min doppvärmare värdefull igen… Och turligt nog bor vi precis intill en av 2 hållplatser för shuttlebussen! 

2013/08/22 | Posted in: VM 2013 | Comments Closed

Comments are closed.