Besvikelse och regn

Torsdagens regn höll i sig över natten och banan torkade förvånansvärt långsamt på fredag morgon. På plats kl 8 – men inte åkbart för uppvärmning strax efter 9. Riktig VM-känsla när ett enda led åkare når runt 3/4 av banan… Jag var ändå lugn efter bra känsla på inåkningen 2 dagar tidigare. Och mitt 300m-lopp kändes bra. Öppnade första 100m en halvsekund snabbare än på denna bana för ett år sedan. 0,1s sämre än PB-tiden i Pollenza. Och gick i mål på en tid drygt halvsekunden från PB. Tappade massor av tid på helvarvet. Trampade genom alla kurvorna. Den troligaste förklaringen är väl att jag inte utmanade linjen tillräckligt – för det var inte bara jag som var förvånad över att tiden blev så dålig… 28,57 räckte till 21:a plats.

 

Idag regnar det.  Med såpass dåliga prognoser att dagens sprintlopp redan är strukna och flyttade till måndag. Lär bo en dag i en hotellobby istället… Och fokusera om för 1000m imorgon! 

2013/08/24 | Posted in: VM 2013 | Comments Closed

Comments are closed.