“Okej” 200m och ett bra försök på 500…

200m_jw Roadtävlingarna avslutade för min del. Okej insatser, men ingen fullträff… Tisdagens 200m gick på 19,367 s – dvs 1,7 s (!) snabbare än jag åkte vid EM 2009 på samma bana – men räckte ändå bara till 20:e plats nu.

 

På onsdagens 500m kom jag iväg som 3:a i heatet från start och valde – trots att tempot gick ner – att ligga kvar och bevaka den platsen på första rakan, mellan 2 knixiga kurvor. Försöket att sedan passera på långa rakan gick inte riktigt hela vägen, kom in jämsides med Ingrid Factos i sista kurvan… Tappade fart på mitt tuffa linjeval in och lyckades inte accelerera bra nog ut på upploppet. Missade kvartsfinal och slutade 23:a i sammandraget. Resultatmässigt inte alls nöjd, men gjorde ett “okej” lopp igen… Och liiite plåster på såren ändå att heat-2:an Ingrid tog sig hela vägen till final sen…

 

Idag är det bara juniortävlingar och stafetter på programmet. Att banan är linjemässigt svårläst märktes i stafettkvalen då flera lag föll på att driva för långt ut i första kurvan. Kvällens finaler kan bli riktigt tuffa…

Imorgon vilodag och först på lördag tävlingsdags igen – då maraton. Mitt första långlopp på 3 månader! Kan bli spännande…

2013/08/29 | Posted in: VM 2013 | Comments Closed

Comments are closed.