Mot ännu en nivå – på hemmaplan!!

Tävlingshelg 3 ligger runt hörnet – och nivån är uppskruvad ännu ett steg. Skandinavisk Cup! Galet? Förmodligen. Särskilt eftersom jag denna gång får klara mig utan tryggheten som klubben gav mig i Östersund… Ingen juniorcup denna helg – och därmed har jag varken erfarna klubbledare eller vallabod vid spåret att tillgå… Däremot en rad andra bekväma fördelar av att bo hemma hos föräldrarna (inkl vallabod i förrådet…) Tävlingsdag 1 går nämligen i Skellefteå!

 

Första “hemmatävlingen” på jagvetinteHURlänge… Sundgrundsloppet på inlines för åratal sedan…? Eller möjligen slalom i Tärnaby sista året på gymnasiet…? Vilket som är FÖR länge – och chansen att tävla på hemmaplan duger kanske som “ursäkt” till mitt dumdristiga upptåg…? I planen någon gång i höstas var allt detta en förberedelse för vinterns höjdpunkt – en ännu häftigare hemmatävling: SM-veckan i Umeå! Lever fortfarande på hoppet om att det äckligt milda vädret ska dra bort så att vi hinner få SNÖ i tid! Vädret har redan rubbat planerna för denna helg. Skellefteå har bara lyckats skrapa ihop en sprintbana – så distansloppen hamnar i Piteå istället. Även detta med den sällsynta fördelen att slippa övernattning!

 

Uppladdningen kunde ha varit bättre. På 5 dagar har jag hunnit med såväl magsjuka som 2x migrän. Känslan av att kroppen förvandlats till en degklump är inte helt borta ännu – men det är ju inte heller tävling (riktigt) än…! Och innan jag blev sjuk hann jag i alla fall med ett efterlängtat (och ovanligt roligt!) intervallpass i Skellefteå. Sprintbanan x4 på annandagen. Hoppas att det är mindre isigt i kurvorna på tävlingen…

 

Bland allt grått och blött väder  i Umeå senaste veckan, har vi även hunnit med en magiskt fin måndag. Avnjuten på skridskor på Umeälven, nästan ända ner till Holmsund tur & retur! Is som ett marmorgolv, med stadig tjocklek – men där vi också för första gången fick stifta bekantskap med fenomenet vindbrunnar. Luriga hål i isen – men vi lyckades hålla fötterna torra denna gång!

2014/01/02 | Posted in: skidor | Comments Closed

Comments are closed.