Backtraggel och SM-pepp – ÄNTLIGEN vinter på G!

Måndagens tävling på Lindbäcksstadion, Vallsberget, Piteå väckte fler gamla minnen från starten av min idrottskarriär… Tidigt på plats för att testa banan innan killarnas lopp. Lång väntan på min egen start. Blicken på slalombacken - där jag gjort några av mina mest minnesvärda tävlingar i den karriären… En träningsbana stod i backen nu… Min säsongspremiär ännu inte gjordvarför inga slalomskidor i packningen, kunde ju åkt efter loppet…? 

 

img_1358-2 En hel del backåkning fick jag under dagen ändå. Inte många platta partier på Lindbäcksstadions slingrande 3,3km spår… Inåkningsvarvet på morgonen gick ändå rätt snabbt och lätt – men Piteå bjöd på samma tråkiga mildväder som Skellefteå. När jag startade loppet var det på slaskigt, spårigt underlag… Nummer 89 bland damerna – och då hade knappt 200 herrar redan åkt 4 varv… Att med sämsta seedning starta SIST av alla på ett distanslopp tillhör visst inte vanligheterna – men p.g.a. de dåliga spårförhållandena fick toppåkarna starta först här. Tider att gå på kan ju vara en fördel – om man vet HUR… Jag får nog konstatera att jag har mer nytta av att se ryggen på folk – även om de åker ifrån mig…  Saknade ryggarna på sista varvet, när de tidigt startande åkarna redan gått i mål… I början höll jag bra tempo – 9’05″ på första 3km (1’35″ långsammare än Charlotte Kalla). Sista varven gick saktare… 73:e plats i mål, 6’43″ bakom Kalla som vann överlägset. Uppförsbackar har aldrig varit min styrka – men att de sista 2 varven gå ner på 1:ans växel i värsta backen var ett nederlag… Annars var det nog faktiskt i de svaga uppförsluten jag tappade mest tid – är så svag på 3:ans växel! I utförsbackarna däremot var jag nog – trots isfläckar – ändå rätt snabb och säker… Nöjd med dagen? Vet inte. Ett nyttigt tillfälle att testa mina gränser i alla fall – och jag tror jag presterade vad jag kunde den här dagen! Det behövdes ingen Tour de Ski-klättring för att fälla mig efter mål… 

 

Nu hemma i Umeå igen. Skridsko på bandyplanen ikväll. Har haft både snabbare is, synligare linjer och varmare fötter på tidigare pass den här säsongen… So what? Äntligen, ÄNTLIGEN vinter på G! Minustecken på termometern, snö i luften och MÄNGDER av snökanoner redo på Nydala imorse… Det kommer att bli ett massivt arrangörsjobb – men Umeå KOMMER att arrangera skid-SM!!

Comments are closed.