Varva ner, städa upp, ladda om!

Min tävlingssäsong startar på fredag, med Europacup i tyska Gross Gerau. Det största och anrikaste av evenemangen  - årets upplaga är den 36:e… En långhelg nu känns ytterst vältajmat – inte bara för att i lugn och ro hinna leta fram tävlingshjul och smörja upp kullager, stöka undan skidor, vallagrejer, vinterkläder, byta cykeldäck osv… Utan just för LUGN OCH RO. Varva ner. Hitta igen en gammal risvärmekudde och upptäcka dess sköna effekt på spända nackmuskler. Dega bort en halv (regnig) fredag i soffan. Återfinna förmågan att sätta tankarna i “standby”…

 

Veckorna sedan Italien har varit… hm… innehållsrika… Först och främst med forskningen – där jag har mittseminarium 12 maj!! Halvtidsavstämning av avhandlingsarbetet alltså, med bedömningsgrupp. Skriftlig sammanfattning, muntlig presentation, praktiska detaljer och formaliteter… Sen har mitt första artikelmanus tagit sig vidare i peer-review-processen och kom i veckan tillbaka med kommentarer. I tidskriftens logg sammanfattat som “Vertict: minor revisions”. Positivt och motiverande arbete att ta sig an – men också sådant som verkligen drar tankespinn… De sista detaljerna som sällan faller på plats just framför dataskärmen – utan lite närsomhelst annars under dygnet… Samtidigt är det full fart på planering av både egen säsong (spika resor och deltaljer!) och nationella evenemang. Premiären i nya inlinecupen blir i Falun under Scandinavian Outdoor Games - och nu planerar vi dessutom ett läger i anslutning till tävlingarna. Tusen roliga/intressanta saker att tänka på – och svårt att hitta “standbyknappen” under alldeles för tidiga mornar… Men efter två härliga påsklediga dagar är den återfunnen!

 

Imorgon väntar nya utmaningar: stugrenovering! Men jag tänker vara lagom lat för att behålla den goa, utvilade känslan in i vardagen efter påsk. Dubbel vardag igen när elitidrottarlivet tar ny fart! 

Comments are closed.