Multinationellt!

Att lopp med motionsklasser, i diverse sporter, blir fulltecknade lååångt innan tävlingsdagen är ju inget ovanligt… Men att årets Europacup i Gross Gerau – som ändå tillät över 750 startande – fick stänga anmälan 4 veckor i förväg är mer uppseendeväckande… Men då var också “Europa” en underdrift i kategoriseringen; minst 4 kontinenter representerade… 4 distanser/klass under helgen och med kvalheat + A-/B-/C-finaler: betydligt fler lopp än så… Tight tidschema! Arrangemanget i Gross Gerau är känt för att vara en klass för sig när det gäller effektivitet – och årets tekniska strul som förstörde programmen lördag kväll + söndag var något högst ovanligt.

 

Något som å andra sidan blev bättre än väntat var vädret. Knappt något regn dagtid – oerhört värdefullt under långa dagar vid banan! Att temperaturen dessutom låg över 20 grader mest hela tiden var en skön bonus!

 

Prestationsmässigt hade jag ingen toppenhelg. Minst sagt ringrostig inte bara i klungåkningen utan även i kurvorna. 28,2 på 300m var väl hyggligt efter förutsättningarna, men på 500m borde jag kunnat knipa andraplatsen i heatet om jag lyckats trampa i för fullt. Irriterande – för banan i Gross Gerau är ingen track utan en platt asfaltsrektangel. Något jag borde behärska. Å andra sidan hade det gått ett drygt halvår sedan jag senast tog ett 90-gradershörn i full fart… Hopp om bättring finns!

 

I måndags tog jag tåget ner till Geisingen, för att träna en vecka på sommarens EM-banor. Såhär långt bara hunnit testa tracken – lyckan med vädret har varit mindre sedan helgen. För ovanlighetens skull inget större problem – för tracken är inomhus! På riktigt, inte bara under tak… Men fortfarande med härligt ljus genom glasväggar och plexitak. Arena Geisingen är ett häftigt bygge – en klass för sig inom inlinessporten – och påminner mig mycket om Max Aicher Arena i Inzell. Dock med skillnaden att banan är hälften så lång, doserad och belagd med Vesmaco istället för is…

 

Att lämna Gross Gerau för Geisingen gjorde ingen större skillnad i antalet språk och nationaliteter omkring mig… Det franska regionlag som jag bodde och tränade med första 2 dagarna har nu åkt hem – och ersatts av kinesiska landslagsåkare + en tysk klubb med ungdomar i huset. Onsdagskvällen blev en valborgsmässoafton utöver det vanliga – jag var inte den enda extra åkaren som anslöt till Team Arma Wheels träning… Är inte alldeles säker på hur många nationaliteter som faktiskt var med, men åtminstone Nya Zeeland, Chile, Colombia, Kina, Schweiz, Tyskland, Holland… Och så jag då…

2014/05/01 | Posted in: inlines | Comments Closed

Comments are closed.