Nationell premiär!

Kristihimmelsfärdshelgen i Dalarna blev minst sagt intensiv. Och omväxlande, både till innehåll och väder. Första deltävlingen i årets nationella cup Bont Sweden Inline Challenge kombinerades med ett träningsläger – där jag var huvudtränare. Ett uppdrag jag inte är van vid – och inte blev det lättare av regnvädret som drog in lagom till första passet… Eller att industrilokalen som var reservalternativ var fylld med betydligt fler lastpallar än när Dala Active Skaters lägeransvariga hade rekat några dagar innan… Träna lyckades vi med ändå till slut – och bästa delen av fredagspasset blev åkning innanför cykelvelodromen! 

 

Regnet hängde kvar även lördag förmiddag – blöta sprinttävlingar i bra tempo, mitt i tävlingscirkusen “Scandinavian Outdoor Games” på Lugnet. Tyvärr var vår bana där en del av bilvägen, och fick bara användas fram till klockan 10. Eftermiddagen: torrt träningspass på trafikövningsplatsen i Falun. Äntligen blev lägret “som det skulle”. Och med söndagens soliga 40km-lopp som avslutning sedan, kan man väl konstatera att hela helgen följde principen “bättre och bättre”!

 

Tävlingsmässigt för mig en lyckad helg, där jag (i spurten) lyckades knipa segern i både sprint (före Magnus Widmark) och distans (före Lars Bäcksholm)! En bonus med trippen till Dalarna var också att hinna träffa min bror – och (kanske framförallt?) charmtrollet Alma, 13 månader!

2014/06/05 | Posted in: inlines | Comments Closed

Comments are closed.