Tidsperspektiv och konstigaste vurpan!

Helgens inlines-SM blir det 15:e i raden. 1999 avgjordes det första. En ung sport i Sverige – men inte i världen. Något som Frankrikevistelsen gav mig en häftig påminnelse om; Christophe Audoire guidade mig genom sin samling av antika rullskridskor – det äldsta paret daterat 1863!! Fick dessutom med mig  en liten historiebok som helt klart motiverar ytterligare användning av det franska språket!! Och ett vykort av ett foto från en tävling för 101 år sedan… (någon som trodde att “LeMans 24h” var ett nytt påfund…?)

 

Mina egna SM-förberedelser kunde varit bättre. Jag brukar beskriva inlinessporten som “riskfylld – inte farlig” eftersom vurpor (och skrubbsår) är vanliga men sällan allvarliga. Den här säsongen har varit lite udda för mig. Jag har hållit mig på benen ovanligt länge – men när jag väl gick ikull första gången (1 juli) så gjorde jag det med dunder och brak… Kanske karriärens allra konstigaste vurpa – för hur lyckas man skrapa upp halva armhålan mot asfalten, liksom?? Värre än skrubbsåren är en ömmande axel med klart begränsat rörelseomfång, men jag lyckades åtminstone åka inlines igår (med armen på ryggen) så jag hoppas fortfarande på SM-start på lördag… SM-veckan!! Har upplevt den 3 gånger förr i 2 olika sporter, men bara på vintern – ser framemot att äntligen delta på sommarversionen, i min “riktiga” idrott! 

Comments are closed.