EM nästa!

Hemma och vänder – ompackning av väskor i en stekhet lägenhet. Lyfter mot EM om 2 timmar! Både datatid och internetmängd har varit högst begränsade senaste veckorna – stugliv! Kort rapport sedan sist:

 

SM-helgen bjöd på kanonväder och härlig stämning – och för mig 4 nya guld. Axeln hann inte bli bra men ok nog att tävla. Borås citybana var backig och krävande, med tekniska utmaningar som gav riktigt spännande medaljfighter på 500m. I herrfinalen gjorde Jacob Jansson en dunderspurt och tog en överraskande seger. I damfinalen var det jämnt ända in på linjen i kampen om silvret, Ranya Ezzi knep den ädlare medaljen före klubbkompisen Nathalie Larsen. Succé för Malmöklubben SK Skrinnaren, alltså! 10 000 m-loppet blev desto mindre spännande på den krävande banan – Johan Håmås imponerade i comebacken och kom loss från fältet tidigt, och bakom honom märkte silvermedaljören Nils van der Poel ut sig tidigt, även om han inte solokörde lika långt som Johan. Inte heller bland oss damer blev det några spurtuppgörelser om medaljerna – Ranya tog silvret och Nathalie bronset igen. En förkylning satte stopp för Nathalies chanser till revansch på söndagen – i hennes frånvaro kunde Ranya enkelt säkra 2 silver och Anna Andersson knep båda bronsmedaljerna. Mitt 300m-lopp gav ett bra formbesked – med vänster arm mestadels på ryggen var 29,53 en helt ok tid, och segermarginalen blev 1,5 sekunder. På herrsidan var Jacob Jansson snabbast igen på sprinten (28,97), medan Nils, efter 2 silver första dagen, äntligen fick kliva högst upp på 5000m poäng.

Lördagens tävlingar finns fortfarande att se på SVTplay här

 

Jag stannade i Varberg för 4 dagar träning efter SM – i ett klimat som jag brukar få åka betydligt längre söderut för att träna i. Stekheta dagar, men tack å lov ett svalt vandrarhem (= fästning!) för vila och jobb mellan passen. Värmen har nått även Västerbotten – och de 2 senaste veckorna har varit fyllda av magiskt fina dagar vid Täftefjärden. Mellan träningspassen: stugbygge, proofreading och traggel med nya datafiler. Och massor med bad!! 

 

Axeln duger numera till det mesta utom höga lyft – eller för många sprintintervaller/pass. Lite hämmad i starterna fortfarande – men hoppas att även det hinner ge med sig innan måndag, när EM drar igång!

Comments are closed.