11:a på 500, flopp på 1000

3:e-seedad i min kvartsfinal på 500m, 3:a i mål. De topprankade tyska tjejerna knep semifinalplatserna – och senare på kvällen varsin medalj (Laetitia guld, Alisa brons). Min tid 44,778 räckte ändå till en 11:e plats totalt på distansen! 

Gårdagens 1000m gick avsevärt sämre. Kom iväg dåligt i loppet, fick en stopp i första kurvan och brände sedan mycket kraft på att täppa till luckan. I ett försök att förbättra positionen ut på sista varvet tappade jag massor med fart igen och med syrastumma ben lyckades jag inte alls hålla ihop tekniken för att rädda upp detta. Rullade i mål på 1.29,869 och 22:a plats på distansen. 

 

Redan ikväll drar roadtävlingarna igång med 200m. Det ostadiga vädret har hållit i sig, men prognoserna för dagen ser mindre hotfulla ut. Hoppas innerligt att vi slipper regnskurar – roadbanan torkar långsamt. Kanske inte konstigt med luftfuktigheten här… Igår kunde jag fortfarande vrida vatten ur kläderna jag tvättade dagen innan… 

 

Comments are closed.