Tusendelarna på fel sida – 11:a igen

timsimaging_1 Inledde roadtävlingarna skakigt, med 19,899 i kvalet på 200m. Fixade en finalplats ändå, och åkte nästan en halvsekund snabbare där. En ny kamp om tusendelar för topp 10 – denna gång var de inte på min sida: på tiden 19,449 var jag 0,013 s för långsam och slutade 11:a. Erika Zanetti plockade ett nytt guld (18,274).

 

På mästerskapets sista sprintlopp – 500m road – gick det sämre. Efter en halvdan start i kvartsfinalen gjorde jag ett tufft försök att haka på Clemence Halbouts omkörning, men klarade inte av att stå emot en knuff på höften i första kurvan – tappade linje och fart. 5:a i heatet och 18:e plats totalt. Besviken!! 

 

Ett lopp återstår av EM för mig: maraton på söndag. Men först en vilodag – rätt efterlängtad faktiskt… 

(foto: Timsimaging.nl)

Comments are closed.